Suda Giden Araba

admin tarafından 17 Şubat 2008 tarihinde Otomobil kategorisi içerisine yazılmıştır. Bugüne kadar toplam 260 kez okunan bu yazıyı RSS 2.0 ile takip edebilirsiniz. Yazıyı düzeltmek için lütfen

suaraba2 150x143 Suda Giden ArabaBir zamanlar James Bond’ un kullandığı bütün aletleri hayran hayran izler o zamanlar teknolojinin “T” si bile konuşulmazken bunların nasıl yapıldığı merak eder dururduk. Bu hayret verici parçalardan biride James Bond’ un arabasıydı. Bu şahaseri her koşula göre kendini değiştirerek James Bond’ u kurtarmayı başarıyordu.

suaraba 150x106 Suda Giden ArabaBu haberimizde James Bond’ un 1977 Bond “The Spy Who Loved Me” filminde yer alan araç Lotus Esprit’ in  kardeşi olan Lotus Elise Roadster Rinspeed firması tarafından gerçekten suda yüzer hale getirildi. sQuba ismini verdikleri taşıt 10 metreye kadar su altında da seyehat edebilme imkanı tanıyor. Ne yazık ki bu aracın filmdeki modelden en önemli farkı SCUBA ekipmanlarını giyerek ıslanmayı kabul etmek zorunda olmanız.

suaraba3 150x150 Suda Giden ArabasQuba isimli bu denizaltı aracının prototip halindeki modelin fiyatı £750,000 yani 1 milyon €. Karada 180km, suda ise 20km hız yapabilen aracın mart ayında yapılacak olan Cenevre Fuarında sergilenmesi bekleniyor.

Kaynak : CHIP

Etiketler: , , ,

BENZER YAZILAR

Yazı hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Sitede yazılan yazılar özgün içerikli olup izinsiz kullanılması durumunda doğacak yasal sorumluluklar kullanıcıya aittir.
Copyright ©2010 - TechnograM.NeT