Çiğ Köfte Yoğurma Makinası İcat Etti

admin tarafından 20 Temmuz 2008 tarihinde İcatlar kategorisi içerisine yazılmıştır. Bugüne kadar toplam 815 kez okunan bu yazıyı RSS 2.0 ile takip edebilirsiniz. Yazıyı düzeltmek için lütfen

kofte 150x150 Çiğ Köfte Yoğurma Makinası İcat EttiÜniversite yıllarında Antepli bir arkadaşı evimize almamızla başlayan çiğ köfte maceralarımı şimdi uzun uzadıya anlatmayayım. Neredeyse her hafta sonu yaptığımız çiğ köfte partilerinden hiç bahsetmeyeyim. Sürekli gözümün önünde çiğköfte yoğrulmasından dolayı bende Antepli kadar olmasada en az onun kadar iyi çiğ köfte yapmaya başlamıştım. Artık ev sahibi akrabalarını toplayarak bana çiğ köfte yaptırıyordu. O kadar yorucu oluyordu ki bu iş artık çığrından çıkmaya başlamıştı. Ev arkadaşımla eğlence konusu olsun diye sürekli ecdeki aletlerin hangilerinin çiğ köfte yoğurma makinası yapabileceğimizi konuşur dururduk. İlk olarak burada gördüğüm bu haberi okuyunca bizim dalga geçtiğimiz konuyu alıp bitirme tezi yapmış yandaki arkadaş.

Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Ömer Bakar, okul bitirme tezi olarak çiğ köfte yoğurma makinası icat etti.

Elektrik ile çalışan ve içindeki iki adet demir kol yardımı ile malzemeleri yoğuran çiğ köfte makinası ile 18 dakikada 7 kilo çiğ köfte hazırlanıyor. Krom nikel paslanmaz saçtan üretilen ve 65 kilo ağırlında olan çiğ köfte yoğurma makinesi ile artık yorulmadan çiğ köftenin hazırlanacağını belirten Ömer Bakar, “Bir gün arkadaşlarım ile evde çiğ köfte hazırlarken aklıma çiğ köfte makinesi yapmak geldi.”

Arkadaşın son sözüne baktığımızda benim öğrencilik yıllarıma benzediği kesin…

Etiketler: , , , , , , ,

BENZER YAZILAR

Yazı hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Sitede yazılan yazılar özgün içerikli olup izinsiz kullanılması durumunda doğacak yasal sorumluluklar kullanıcıya aittir.
Copyright ©2010 - TechnograM.NeT